چندین مطالعه از ارتباط فشار خون و سلامت مغز وجود دارد. فشار خون بالاتر با عملکرد شناختی ضعیفتر و آسیب به بافت مغز ارتباط دارد. طبق مطالعات طولانی مدت در صورت فشار خون سیستولیک در محدوده 140-160 میلی متر جیوه خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و سایر اشکال زوال عقل بیش از دو برابر است. تصور میشود که کلسترول در تشکیل پلاکهای آمیلوئید بتا که دلیل مشخصه بیماری آلزایمر نقش مهمی دارند. سطح ویتامین D خود را کنترل کنید. سطح پایین ویتامین D با اختلال شناختی مرتبط است ویتامین D در تشکیل حافظه نقش دارد. چندین مطالعه کمبود ویتامین D را با افزایش خطر نقص شناختی یا زوال عقل در بزرگسالان بزرگتر مرتبط دانسته است. سطح مطلوب ویتامین D بین 30 تا 45 نانوگرم در میلی لیتر است. علاوه بر این، این ویتامین در تنظیم انتقال گلوکز و کلسیم به داخل و درون مغز نقش دارد. همچنین ممکن است با کاهش التهاب و افزایش انتقال دهندههای عصبی خاص از شناخت محافظت کند.
پایین بودن سطح پتاسیم یا منیزیم خون ممکن است خطر ابتلا به QT prolongation را افزایش دهد. این خطر ممکن است در صورت استفاده از داروهای خاص مثل دیورتیک ها افزایش یابد. همچنین در صورت ابتلا به شرایطی مثل تعریق شدید، اسهال یا استفراغ، مسئله را با پزشک خود در میان گذاشته تا از ایمنی مصرف آزیترومایسین مطمئن شوید. آزیترومایسین ممکن است سبب کاهش تاثیر واکسنهای زنده باکتریایی (مثل واکسن تیفوئید) شود. در هنگام مصرف این دارو واکسیناسیون انجام ندهید. مگر آنکه پزشک به شما بگوید. پیش از انجام اعمال جراحی یا دندانپزشکی، جراح یا پزشک خود را از مصرف آزیترومایسین (و هر داروی گیاهی یا شیمیایی دیگری که مصرف می کنید) مطلع کنید. افراد مسن ممکن است نسبت به عوارض این دارو حساس تر بوده و مقاومت کمتری داشته باشند. کودکان (به خصوص نوزادان زیر 6 هفته) نسبت به مشکلات حاد معده آسیب پذیر ترند. در صورتی که فرزند شما با مصرف آزیترومایسین دچار بی اشتهایی یا استفراغ شد، متخصص اطفال را در جریان قرار دهید.
این گونه مواد غذایی را به طور منظم در برنامه غذایی روزانه ی خود بگنجانید. سرشار از فیبر و آنتی اکسیدان هستند و در بهبود کلسترول مفید هستند. خوردن متوسط برخی خشکبار مانند بادام زمینی و بادام می تواند در کاهش کلسترول خون کمک کند. خشکبار حاوی چربی سالم و آنتی اکسیدان هایی است که به حفظ سلامت دستگاه قلبی و عروقی شما کمک می کند. در هفته شما باید 2 تا 3 وعده خشکبار مصرف کنید. هر وعده خشکبار حدود یک سوم لیوان است. ولی در میزان مصرف خود دقت کنید، زیرا خشکبار حاوی کالری فراوانی است. نکته مهم دیگر در مصرف خشکبار این است که از خشکبار بدون نمک استفاده کنید. از غذاهای دریایی به ویژه ماهی ها در سبد غذایی خود استفاده نمایید. البته توجه داشته باشید که میگو تنها غذای دریایی حاوی کلسترول فراوان می باشد و نباید آن را مصرف کنید. مصرف چربی حیوانی یکی از عوامل بالا رفتن کلسترول خون است، ولی همه گوشت ها برای شما بد نیستند. از گوشت های با چربی کم استفاده کنید و سعی کنید به جای سرخ کردن گوشت آن را بپزید و یا به صورت کبابی استفاده نمایید. از گوشت مرغ استفاده کرده و قبل از پختن آن، پوست آن را جدا کنید. از گوشت های فرآیند شده مانند سوسیس و کالباس کمتر استفاده کنید و یا اصلا استفاده نکنید. جگر، دل و قلوه حاوی کلسترول فراوانی است. سعی کنید خیی کم از این گونه گوشت ها استفاده کنید. در هفته دوبار از ماهس استفاده کنید. این ماهی ها بهتر است از نوع چرب آنها مانند سالمون یا قزل آلا باشد.
بازدید: